خدمات تلفن همراه

معرفی محتوای نرم افزار متون تبیان - ديوان غزليات شمس

محتوای نرم افزار متون تبیان   
« متون » نرم افزاری است اندرویدی ، مخصوص تلفن های همراه ، برای ارائه محتوای متنی و چندرسانه ای فرهنگی مفید .
برخی از محتوا رایگان و برخی بدلیل رعایت حقوق مالکیت معنوی با پرداخت درون برنامه ای کافه بازار انجام می شود . محتوا به تدریج به این نرم افزار اضافه می شود .
ديوان غزليات شمس
قیمت : 10000
نسخه : 1
سایز : MB 7.3
مولانا جلال‌الدين محمد بلخي مشهور به مولوي شاعر بزرگ قرن هفتم هجري قمري است. وي در سال 604 هجري قمري در بلخ زاده شد. پدر وي بهاءالدين که از علما و صوفيان بزرگ زمان خود بود به سبب رنجشي که بين او و سلطان محمد خوارزمشاه پديد آمده بود از بلخ بيرون آمد و بعد از مدتي سير و سياحت به قونيه رفت. مولانا بعد از فوت پدر تحت تعليمات برهان‌الدين محقق ترمذي قرار گرفت. ملاقات وي با شمس تبريزي در سال 642 هجري قمري انقلابي در وي پديد آورد که موجب ترک مسند تدريس و فتواي وي شد و به مراقبت نفس و تذهيب باطن پرداخت. وي در سال 672 هجري قمري در قونيه وفات يافت. از آثار او مي‌توان به مثنوي، ديوان غزليات يا کليات شمس، رباعيات، مکتوبات، فيه مافيه و مجالس سبعه اشاره کرد.
ديوان غزليات شمس تبريزي يا ديوان کبير، ديوان مولانا جلال‌الدين محمد بلخي شامل غزل‌ها، رباعي‌ها و ترجيع‌هاي اوست. ديوان شمس تبريزي در عُرف خاندان مولانا و سلسله مولويه در روزگاران پس از مولانا با عنوان ديوان کبير شناخته مي‌شده‌است. گويا آنچه در تداول مولويان جريان داشته‌است همان ديوان يا غزليات بوده‌است که ما در اينجا آورده ايم و بعدها عنوان ديوان کبير را بر آن اطلاق کرده‌اند. همچنين عنوان ديوان شمس تبريزي يا کليات شمس تبريزي نيز از عنوان‌هايي است که در دوره‌هاي بعد بدان داده شده‌است، به اعتبار اين که بخش اعظم اين غزل‌ها را مولانا خطاب به شمس‌الدين تبريزي سروده‌است.
در ديوان شمس تبريزي بعضي غزل‌ها فاقد تخلص است و بعضي خمُش، خامُش و خاموش و خمش‌کن در پايان غزل دارد که تخلص مولوي است. در حدود صد غزل يا کمتر با تخلص به نام حسام‌الدين چلبي و نيز صلاح‌الدين زرکوب دارد، و بقيه غزل‌ها به نام شمس و شمس تبريز و شمس‌الحق تبريز است.

فهرست محتوا
تصاویر محتوا



دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 2,402,487,802