خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - خورش کدو حلوایی

مواد لازم
گوشت خورشی 300 گرم
كدو حلوایی یك كیلوگرم
پیاز متوسط 2 عدد
آلو بخارا100 گرم
پودر زعفران حل شده در آب یك قاشق سوپ‌خوری
روغن مایع مقداری برای سرخ كردن
رب گوجه‌فرنگی یك قاشق سوپ‌خوری
دارچین یك قاشق چای‌خوری سرپُر
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا كدو را شسته و پس از پوست كندن، به صورت هلال‌های كوچك خرد كنید.
سپس یك عدد از پیازها را ریز كرده و در تابه‌ای حاوی روغن سرخ كنید تا كمی طلایی‌رنگ شود.
حالا كدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه كنید و همراه با آن تفت دهید
گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد كنید.
سپس داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید.
حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ كنید.
در حین سرخ‌شدن پیاز، تكه‌های گوشت را نیز اضافه كرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت كم اجاق‌گاز بپزد.
‌برای آنكه گوشت هنگام پخت طعم‌دار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه كنید.
در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس كنید.
سپس آنها را داخل سبدی آبكشی كنید.
در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجه‌فرنگی اضافه كرده و همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
رب را پیش از اضافه‌كردن به گوشت، كمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد كند.
با توجه به اینكه كدو – به‌خصوص در صورتی كه تكه‌های آن ریز و نازك باشد – به سرعت پخته و له می‌شود، پس از اضافه‌كردن كدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاق‌گاز حرارت ندهید.
برای این منظور، باتوجه به اندازه تكه‌های كدو، یك ربع تا نیم‌ساعت زمان كافی است. در ضمن دارچین و نمك و فلفل را نیز به همراه كدو به غذا اضافه كنید.
درصورتی كه این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپ‌خوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه كنید.
افرادی كه به خورش‌های شیرین علاقه‌مندند، می‌توانند با اضافه‌كردن آلو و همچنین یك قاشق سوپ‌خوری شكر به خورش، طعم آن را شیرین‌تر كنند.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,676,396,766