خدمات تلفن همراه
دسته بندی موضوعی احکام شرعی - حضور
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
خدمات به مشترکین اپراتور
بازی و سرگرمی
محتوای «متون»
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
تالار قاصدک
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
1-حضور در نمازجماعت
استحباب صبر کردن برای حضور در نماز جماعت
1402 - مستحب است انسان صبر کند که نماز را به جماعت بخواند. و نماز جماعت از نماز اول وقت که فرادی یعنی تنها خوانده شود، بهتر است . و نیز نمازجماعتی را که مختصر بخواند، از نماز فرادی که آن را طول بدهند، بهتر می باشد.
استحباب شرکت در نماز جماعت برای کسی که قبلا نمازش را فرادی خوانده است
1403 - وقتی که جماعت بر پا می شود مستحب است کسی که نمازش را فرادی خوانده دوباره با جماعت بخواند و اگر بعد بفهمد که نماز اولش باطل بوده نماز دوم اوکافی است .
لزوم شرکت در نماز جماعت برای کسیکه در نماز فرادی گرفتار وسواس است
1405 - کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود، باید نماز را با جماعت بخواند.
وظیفه کسیکه پدر یا مادرش امر کند که نماز را به جماعت بخواند
1406 - اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را به جماعت بخواند چون اطاعت پدر و مادر واجب است ، بنابر احتیاط واجب باید نماز را به جماعت بخواند و قصد استحباب نماید.
استحباب قطع نماز مستحب و پیوستن به جماعت
1449 - اگر موقعی که مشغول نماز مستحبی است جماعت بر پا شود چنانچه اطمینان ندارد که اگر نماز را تمام کند به جماعت برسد، مستحب است نماز را رها کند ومشغول نماز جماعت شود بلکه اگر اطمینان نداشته باشد که به رکعت اول برسد مستحب است به همین دستور رفتار نماید.
استحباب تغییر نیت به نماز مستحبی و اتمام آن و پیوستن به نماز جماعت اگر به رکوع رکعت سوم نرسیده باشد
1450 - اگر موقعی که مشغول نماز سه رکعتی یا چهار رکعتی است جماعت بر پا شودچنانچه به رکوع رکعت سوم نرفته و اطمینان ندارد که اگر نماز را تمام کند به جماعت برسد، مستحب است به نیت نماز مستحبی نماز را دو رکعتی تمام کند و خودرا به جماعت برساند.
2-نماز در حضور جنب
کراهت نماز در اطاقی که شخص جنب در آن باشد
898 - نماز خواندن در چند جا مکروه است و از آن جمله است : حمام ، زمین نمکزار، مقابل انسان ، مقابل دری که باز است ، در جاده و خیابان و کوچه اگر برای کسانی که عبور می کنند زحمت نباشد. و چنانچه زحمت باشد حرام ولی نمازباطل نیست ، مقابل آتش و چراغ ، در آشپزخانه و هر کجا که کوره آتش باشد،مقابل چاه و چاله ای که محل بول باشد، روبروی عکس و مجسمه چیزی که روح دارد،مگر آنکه روی آن پرده بکشند، در اطاقی که جنب در آن باشد، در جایی که عکس باشداگر چه روبروی نمازگزار نباشد، مقابل قبر، روی قبر، بین دو قبر، در قبرستان .
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
دفتر خدمات ویژه تبیان
مر
ا
جعه: 1,954,949,285