خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - آش جو

مواد لازم
نیم كیلوگوشت ماهیچه سردست
دو و یك دوم فنجان جوی پوست گرفته
4عدد پیاز متوسط
نیم كیلو تره- اسفناج- جعفری و گشنیز خرد شده
3 فنجان كشك سائیده غلیظ
به مقدار دلخواه سیر داغ و نعناع داغ
به مقدار دلخواه نمك و فلفل
گوشت سر دست500 گرم
جو پوست کنده 500 گرم
سبزي آش پاک شده خرد شده 1 کيلو
لوبيا چيتي، لوبیا قرمز، عدس 3 تا 4 پيمانه خيس کرده
پياز 1 عدد
پياز داغ 3 قاشق سوپخوري
سير داغ (در صورت علاقه) 1 قاشق سوپخوري
زردچوبه 1 قاشق سوپخوري
روغن مايع 3 قاشق سوپخوري
نعنا خشک 1 قاشق چايخوري
کشک 1 کيلو
نمک، فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
جو را خیس کرده سپس با گوشت و پیاز درسته با شعله ملایم بپزید. پیاز را از صافی سیمی رد كرده و با سبزی خرد كرده، به آش اضافه كنید. سپس كشك را به آش اضافه و بگذارید كشك در آش جوشیده و جا بیفتد. آش را در ظرف كشیده و روی آن را با كمی كشك سائیده، سیر داغ و نعناع داغ تزئین كنید.
گوشت را همراه با پياز و کمي فلفل بپزيد، تا از استخوان جدا شده و کاملا بپزد.
جو را با دو ليتر آب بگذاريد تا کاملا بپزد.
آب حبوبات را که از قبل خيس کرده ايد، خالي کرده و بگذاريد با آب اصطلاحاً يک جوش بزند.
سپس آب کش کرده ( اين کار نفخ حبوبات را از بين مي برد ) بگذاريد تا بپزد.
در يک قابلمه که کمي بيشتر از مواد، گنجايش داشته باشد، پياز داغ، زردچوبه، جو کاملا پخته شده و حبوبات را ريخته، سپس تا نصف قابلمه آب بريزيد.
گوشت پخته را ريش ريش کنيد و همراه با آب آن، کمي نمک اضافه کرده بگذاريد تا جوش بيايد. سپس سبزي ها را اضافه کرده حرارت را کم کنيد و به دفعات آن را هم بزنيد تا ته نگيرد.
در صورتي که از سير داغ استفاده مي کنيد، مي توانيد ان را نيز در اين مرحله اضافه کنيد.
بعد از اين که سبزي آش پخت و آش جا افتاد کشک را نيز اضافه کرده و دفعات هم زدن آش را بيشتر کنيد.
چون ته گرفتن آش با ريختن کشک بيشتر مي شود.
نمک آش را نيزبعد از ريختن کشک اندازه کنيد.
پس از آماده شدن، آش را در ظرف مناسب ريخته و روي آن را با نعنا داغ وسير داغ تزئين کنيد.
خواص
جو دارای مقدار بسیار كمی چربی اشباع، كلسترول و سدیم است و منبع خوبی از فیبرغذایی و تیامین است. فیبر موجود در جو از نوع فیبر محلول است كه باعث كاهش كلسترول خون می شود. بنابراین مصرف آن برای افراد دارای كلسترول بالا توصیه می شود.
نکات
به عکس آش رشته سبزي آش جو بايد بايد کاملا ريز باشد.
به سبزي آش مي توانيد در فصل زمستان کمي چغندر ريز شده نيز اضافه کنيد.
در بعضي از شهرها به جاي گوشت از سيرابي گوسفند در آش جو استفاده مي کنند.
بدين صورت که سيرابي پخته را با قيچي خرد کرده، و به آش اضافه کنيد.
در آش جو مي توان از مقدار مساوي جو و بلغور گندم استفاده کرد.
براي لعاب بيشتر مي توانيد چند قاشق برنج نيز به آش جو اضافه کنيد.
آش جو را بدون گوشت نيزميتوانيد درست کنيد که سبک تر شده، زود هضم مي شود.
آش جو را با نخود و عدس بدون لوبيا نيز مي توانيد بپزيد.
در بعضي از شهرها آلوچه و قيسي نيزبه آش جو اضافه مي کنند در آن صورت مي توانيد کشک را حذف کنيد.
اگر بخواهيد دو نوع آش جو با کشک و قيسي داشته باشيد.
يک ساعت آخر پخت، آش را به دو قسمت تقسيم کرده، نيمي را با کشک و نيم ديگر را با قيسي و آلوچه بپزيد.
سبزي آش جو را مي توانيد حذف کرده و از شويد و چغندر ريز شده استفاده کنيد.
مقدار 1 قاشق سوپخوري زردچوبه همراه با کشک رنگ خوبي به آش مي دهد.
در صورت تمايل آش جو اگر با فلفل بيشتري تهيه شود از سردي جو و کشک کم مي کند و مزه بهتري به آن مي دهد.
سبزي آش شامل تره، جعفري، گشنيز، کمي شويد، برگ چغندر، اسفناج مي باشد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,334,275