خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - خورش قیمه مشهدی

مواد لازم
لپه يک و نيم پيمانه (225گرم )
روغن مايع سرخ کردني نصف پيمانه
پياز 250تا 300گرم،خلال يا نگيني خرد شده
گوشت بدون چربي و استخوان 500گرم
ليمو عماني 6عدد
زردچوبه يک قاشق چايخوري
نمک يک قاشق مرباخوري
محلول زعفران نصف پيمانه
رب گوجه فرنگي 2قاشق غذاخوري
مخلوط ادويه مخصوص قيمه مشهدي يک قاشق مرباخوري
مواد لازم براي تهيه ادويه مخصوص قيمه مشهدي
فلفل سياه سائيده نصف قاشق چايخوري
دارچين يک قاشق چايخوري
زنجبيل نصف قاشق چايخوري
هل سبز ساييده نصف قاشق چايخوري
جوز هندي رنده شده يک قاشق چايخوري
زردچوبه و زعفران نيز جزو ادويه جات لازم اند لاکن به طور جداگانه به غذا اضافه مي شوند.
طرز تهیه
ابتدا لپه را شسته و با کمي روغن مايع سرخ کردني و زرچوبه،به مدت 5دقيقه روي حرارت ملايم سرخ نماييد تا رنگ لپه طلايي شود سپس به آن يک ليوان آب اضافه و با حرارت ملايم بپزيد.
لپه نبايد بعد از پختن بسيار نرم و له شود.
در موقع مناسب حرارت را خاموش کنيد .
در طول اين مدت، پياز خرد شده را با روغن سرخ کرده تا طلايي روشن شود(نبايد رنگ آن قهوه اي شود )گوشت را (ترجيحاً گوسفندي بدون چربي و استخوان)قيمه اي خرد و به پياز داغ اضافه و 2تا3دقيقه با حرارت زياد تفت دهيد.
حال به آن آب اضافه تا روي گوشت را بگيرد و با حرارت ملايم آن را بپزيد.
بهتر است لپه و گوشت جدا پخته شوند چون گاهي لپه بسيار زودپز يا گوشت بسيار دير پز است و در غير اين صورت خورش خوبي به دست نمي آيد.
لپه پخته،ليمو عماني و نمک را به گوشت پخته اضافه و پس از 20دقيقه حرارت ملايم،محلول زعفران،رب گوجه فرنگي و ادويه مخصوص قيمه مشهدي را به آن اضافه کنيد. ده دقيقه بعد خورش آماده سرو کردن به همراه پلو خواهد بود


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,784,886