خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - ترشی بندری

مواد لازم
یک بسته تمرهندی
پنجاه گرم موسیر
سه عدد هویج
سه عدد خیار
یک لیوان رب انار ترش
سه عدد بادمجان متوسط
یک بوته سیر
3-2 شاخه کرفس
یک کیلو گل کلم
کلم سفيد 1 عدد
خيار ريزنيم کيلو
هويجنيم کيلو
سير 5 حبه
موسير 100گرم
آب گوجه فرنگي3 ليوان
رب گوجه4 قاشق غذاخوري
سرکهبه ميزان لازم
فلفل سبز مقداري
نمک،جوز هندي،تخم گشنيز مقداري
پنجاه گرم فلفل سبز ریز
نیم کیلو سیب زمینی ترشی
یک تا دو قاشق سوپ خوری ادویه ترشی
پنج عدد گوجه فرنگی کال
یک لیوان آب گوجه فرنگی غلیظ
یک لیوان سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)
طرز تهیه
فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.
ابتدا کلم سفيد را خوب شسته سپس خيار و هويج را هم شسته همه مواد را خرد کرده و روي پارچه خشک مي کنيم.
هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.
برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.
خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
بعد همه مواد را درون قابلمه ريخته سير و موسير و آب گوجه فرنگي و رب و سرکه را هم اضافه کرده بعد چند جوش که خورد خاموش کرده نمک،جوز هندي،تخم گشنيز را کمي تفت داده و به ترشي اضافه مي کنيم.
بعد درون ظرف دلخواه ريخته و فلفل سبز را هم درون آن مي ريزيم.
موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.
سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
ادویه ترشی، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,675,831,779