خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - ترشی کیوی

مواد لازم
کيوي يک کيلو
گلابي 3 عدد
سيب 3 عدد
پرتقال 3 عدد
قيسي 200 گرم
شکر قهوه اي 50 گرم
رنده پوست ليموترش 1 قاشق غذاخوري
پودر دارچين 1 قاشق غذاخوري
پودر هل يک قاشق مرباخوري
پودر جوز هندي 1 قاشق چايخوري
سرکه به ميزان لازم
نمک به ميزان لازم
طرز تهیه
ترش کيوي را به هفت ـ هشت روش مي توان تهيه کرد که در اينجا دو روش که تقريباً مشابه هم هستند آموزش داده مي شود.
روش اول کيوي هاي را پوست مي گيريم و حبه اي خرد مي کنيم طوري که خيلي ريز نباشد.
گلابي و سيب را با پوست خرد مي کنيم تا ماندگاري آنها بيشتر باشد و له نشوند.
پرتقال را فيله مي کنيم.
قشنگي اين ترشي به اين است که مواد آن درشت باشند و له نشوند.
کيوي و پرتقال و سيب و گلابي را با هم مخلوط مي کنيم.
در مورد قيسي مي توانيم ريز خرد کنيم و حدود 50گرم آن را داخل ترشي بريزيم و بقيه آن را داخل حدود نيم ليتر سرکه خيس مي کنيم به مدت 3-2 ساعت بماند بعد داخل مخلوط کن مي ريزيم و مخلوط مي کنيم سپس به مدت 5-10 دقيقه با همان سرکه مي جوشانيم.
اگر سرکه ترش باشد مي توانيم نصف ليوان آب اضافه کرده و بعد بجوشانيم.
مخلوط سرکه و قيسي را هم به مواد اضافه مي کنيم.
بقيه مواد را هم اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم.
شکر قهوه اي طعم دهنده است و در دو رنگ تيره تر و کم رنگ تر در بازار موجود است که هيچ فرقي ندارد و همان طعم را داراست.
مي توانيم شکر قهوه اي را هم داخل سرکه و قيسي بجوشانيم و به اين طريق به مواد اضافه کنيم.
مواد را کامل با هم مخلوط مي کنيم و داخل شيشه مناسب مي ريزيم.
روش دوم يک کيلو کيوي را له مي کنيم و با سرکه و نمک و شکر قهوه اي مي جوشانيم و بقيه ميوه ها را هم اضافه مي کنيم.
و به جاي پودر هل و پودر دارچين از هل درسته و چوب دارچين درسته اضافه مي کنيم.
اين ترشيهاي کيوي بايد به مدت يک هفته داخل يخچال بماند تا آماده خوردن باشد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,676,011,861