خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - گردوترشی

مواد لازم
گردوی مغز نگرفته تازه ۵۰ عدد برگه خشک شده زرد آلو یک کیلو
تمبر هندی یک بسته و نیم بسته
جوز هندی یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری
سرکه دو لیتر
شکر نصف لیوان
نمک یک قاشق مرباخوری
ادویه مخصوص ترشی دو قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا برگه زردآلو را در سرکه به مدت ۲۴ ساعت ریخته تا کاملاً خیس بخورد، سپس تمبر هندی را نیز در سرکه می ریزیم و به مدت ۲۴ ساعت آن را رها کرده تا آن نیز آماده برای تهیه ترشی شود.
این دو ماده چاشنی گردوترشی است، بنابراین بهتر است که صاف و غلیظ باشد، بدین ترتیب آن را از آبکش عبور می دهیم تا عصاره تقریباً غلیظی مانند رب گوجه به دست آید.
سپس گردوهای تازه را انتخاب کرده و آن را کمی به مدت دو یا سه دقیقه می جوشانیم، بعد با دستکش پوست نازک وسیاه رنگ آن را می گیریم (بهتر است این کار را با یک کارد کوچک انجام دهید) سپس گردوها را به مدت سه،چهار روز در آب سرد ریخته و صبح و عصر آب آن را عوض کنید.
سپس آن را جلوی آفتاب بگذارید و مهلت دهید تا یک ساعت زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرد.
بعد برای تهیه چاشنی آن برگه زردآلو و تمبر هندی صاف شده و آبکش شده را داخل ظرفی می ریزیم و جوز هندی، شکر، نمک، ادویه ترشی، فلفل سیاه و نصف لیوان سرکه اضافه می کنیم.
بعد گردوها را داخل چاشنی مورد نظر ریخته و به مدت یکی، دو هفته صبر می کنیم تا ترشی مان جا بیفتد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,678,208,882