خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - مربای نارنج درسته

مواد لازم
12عدد نارنج متوسط كاملاً رنگ گرفته
2 كیلو شكر
یك استكان آب نارنج
طرز تهیه
نارنج ها را شسته و پوست آنها را با رنده ریز یك لایه نازك برمی داریم و سر هر كدام از آنها را به اندازه یك ریالی بر می داریم و داخل آنها را با ته قاشق چایخوری خیلی با دقت و ظرافت خالی می كنیم و آنها را در ظرف آب سرد قرار می دهیم.
در ظرف بزرگی آب را جوش آورده و آنها را می جوشانیم.
چون بار اول آب خیلی زود زرد می شود، بعد از 10 دقیقه آن را صاف و در دفعات بعد هر بار نیم ساعت بجوشانیم.
این عمل را چهار بار تكرار می كنیم تا نارنج ها پخته و تلخی آنها گرفته شود و هر دفعه آنها را در آب سرد قرار می دهیم.
شكر را با 4 لیوان آب می جوشانیم تا شربت كمی غلیظ شود و پس از خنك شدن آن، نارنج ها را از آب خارج و در شربت طوری قرار می دهیم تا داخل آنها پر از شربت شود.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا مربا جا بیفتد و 15 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت آب نارنج را اضافه می كنیم . سپس شربت را امتحان كرده و پس از قوام آمدن كافی حرارت را خاموش می كنیم و وقتی مربا خنك شد، آنها را در شیشه سرپهن قرار می دهیم.
خواص
نارنج در ایران بیشتر در سواحل دریای خزر یافت می شود و از آنجا كه خواص تمام مركبات را داراست، آن را به عنوان میوه ممتاز مركبات می شناسند. این ممتاز بودن به سبب وجود ماده صمغی و لعابی موجود درآن است.
این میوه برای درد سینه و سرفه مفید است و نوشیدن آب آن با شكر، مسهل صفرا و كاهش دهنده فشار خون است.از پوست این میوه خلا ل نارنج تهیه می كنند كه برای قلب و معده مفید است.
نارنج همچنین جهت خارش و جوشهای جلدی و نرم كردن پوست بدن و موی سر بسیار مؤثر می باشد. علا وه بر این زایمان را آسان كرده و برای گزش عقرب و سایر حشرات نقش پادزهر را ایفا می كند.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,678,181,904