خدمات تلفن همراه تبیان

آشپزی تبیان - خوراک مرغ و پونه

مواد لازم
گوشت مرغ بی استخوان 250 گرم (حبه ای خرد شده)
پونه تازه 100 گرم (ساطوری شده)
سیب زمینی 1 عدد متوسط (حبه ای خرد شده)
قارچ 50 گرم
گوجه فرنگی 2 عدد متوسط
پیاز1 عدد متوسط
نمک، فلفل، ادویه دلخواه به مقدار لازم
آب نارنج به مقدار لازم
طرز تهیه
پیاز را نگینی خرد کنید و در تابه ای همراه با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود.
مرغ خرد شده را بیفزائید و با حرارت متوسط 6-8 دقیقه همراه پیاز تفت دهید.
نمک و فلفل و ادویه مورد نظر را به غذا اضافه کنید.
گوجه را فیله کنید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه بریزید.
حرارت را کمی بالا ببرید تا آب گوجه کشیده شود.
در این مرحله پونه ساطوری شده را همراه مقدار دلخواه آب نارنج به مواد بالا اضافه کنید.
-6 دقیقه بعد از اضافه کردن پونه 1 لیوان آب جوش به غذا اضافه کنید و مواد را هم بزنید و حرارت را بالا ببرید تا آب خوراک بجوشد بعد حرارت را متوسط کنید و درب تابه را بگذارید.
سیب زمینی را نگینی خرد کنید ( یا شکوفه بزنید ) جداگانه با مقداری روغن و زردچوبه سرخ کنید و بعد از غلیظ شدن آب خوراک، به غذا اضافه کنید.
قارچ را همراه با مقداری آبلیمو و کره با حرارت بالا تفت دهید و در مرحله آخر به خوراک اضافه کنید.
نمک و فلفل و ادویه غذا را اندازه کنید، با نوک چنگال از پخته بودن مرغ مطمئن شوید و بعد خوراک را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات
دقت کنید که آب نارنج را همراه پونه به غذا اضافه کنید تا پونه بدون آب تفت داده نشود.
در غیر این صورت خوراک تلخ میشود.
اگر زیاد مایل به ترش شدن خوراک نیستید، به جای آب نارنج از آب معمولی استفاده کنید.
یک استکان آب نارنج را با یک استکان آب معمولی مخلوط کنید و داخل خوراک بریزید تا خوراک خیلی هم بی مزه به نظر نرسد.
یه عنوان جایگزین آب نارنج به هیچ وجه آبلیمو در این خوراک توصیه نمیشود.
بهتر است آبلیمو در اواخر طبخ هر نوع غذایی به خوراک اضافه شود.
در غیر این صورت باعث تلخ شدن خوراک میشود.
میتوانید از آبغوره استفاده کنید که در این صورت کمی رنگ خوراک تیره میشود ولی طعم تلخی نخواهد گرفت.
طعم پونه با مرغ بسیار سازگار است.
همچنین میتوانید از یک عدد فلفل دلمه متوسط نگینی ریز خرد شده نیز در این خوراک استفاده کنید تا مقداری تیزی طعم پونه را بگیرد.
در این صورت فلفل نگینی شده را چند دقیقه قبل از اضافه کردن پونه و آب نارنج به خوراک اضافه کنید.
میتوانید از انواع ادویه طعم دهنده به جز نمک و فلفل در این غذا استفاده کنید.
از جمله آویشن و پودر فلفل شیرین که عطر و بوی بسیار خوبی دارند.
در این مدت زمان گوشت مرغ با شرایط فوق به راحتی میپزد ولی اگر در آخر کار احساس کردید که هنوز مقداری زمان لازم است تا مرغ بهتر بپزد، یک استکان آب جوش و کمی زعفران دم کرده را مخلوط کنید و داخل خوراک بریزید.
حرارت را کمی بالا ببرید ودرب تابه را ببندید تا آب خوراک کشیده شود.
زعفران علاوه بر عطر و طعم خوشی که به غذا میدهد سرعت پخت خوراک ( به خصوص مرغ ) را نیز بالا میبرد.


دفتر خدمات ویژه تبیان
مراجعه: 1,676,012,421