احکام شرعی - احکام طهارت/ - آب مطلق و مضاف/ - آب جاری - تطابق با فتوای آیت الله العظمی گلپایگانی

28 - آب جاری آبی است که از زمین بجوشد و جریان داشته باشد، مانند آب چشمه و قنات .

29 - آب جاری اگر چه کمتر از کر باشد، چنانچه نجاست به آن برسد تا وقتی بو یارنگ یا مزه آن به واسطه نجاست تغییر نکرده پاک است .

30 - اگر نجاستی به آب جاری برسد، مقداری از آن که بو یا رنگ یا مزه اش به واسطه نجاست تغییر کرده نجس است ، و طرفی که متصل به چشمه است اگر چه کمتر ازکر باشد پاک است . و آبهای دیگر نهر اگر به اندازه کر باشد یا به واسطه آبی که تغییر نکرده به آب طرف چشمه متصل باشد پاک و گرنه نجس است .

31 - آب چشمه ای که جاری نیست ولی طوری است که اگر از آن بردارند باز می جوشد،حکم آب جاری دارد. یعنی اگر نجاست به آن برسد تا وقتی بو یا رنگ یا مزه آن به واسطه نجاست تغییر نکرده پاک است .

32 - آبی که کنار نهر ایستاده و متصل به آب جاری است ، حکم آب جاری دارد.

33 - چشمه ای که مثلا در زمستان می جوشد و در تابستان از جوشش می افتد، فقط وقتی که می جوشد حکم آب جاری دارد.

34 - آب حوض حمام اگر چه کمتر از کر باشد چنانچه به خزینه ای که آب آن به اندازه کر است متصل باشد، مثل آب جاری است .

35 - آب لوله های حمام ( و عمارات كه از شيرها و دوشها مي ريزد، اگر متصل به كر باشد، مثل آب جاري است .) که از شیرها و دوشها می ریزد، اگر متصل به کر باشدمثل آب جاری است ، و آب لوله های عمارات اگر متصل به کر باشد، در حکم آب کر است .

36 - آبی که روی زمین جریان دارد ولی از زمین نمی جوشد، چنانچه کمتر از کر باشدو نجاست به آن برسد نجس می شود. اما اگر از بالا با فشار به پایین بریزد،چنانچه نجاست به پایین آن برسد، بالای آن نجس نمی شود. ( و اگر فشار از پايين به بالا هم باشد، مثل فواره اگر به بالاي آن چيز نجسي برسد، پايين آن نجس نمي شود.)

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,444,343