احکام شرعی - احکام نماز/ - لباس نمازگزار/ - شرط چهارم - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی

824 - لباس نمازگزار ( غير از چيزهايي كه به تنهايي عورت را نمي پوشاند - مثل جوراب - بايداز اجزاي درندگان ، بلكه بنابر احتياط لازم ، از مطلق حيوان حرام گوشت نباشد. وهمچنين بايد كه بدن و لباسش به بول و يا مدفوع يا عرق يا شير يا موهاي آن حيوان آلوده نباشد. ولي اگر يك موي حيوان مثلا بر لباس او باشد، ضرر ندارد. و همچنين است اگر چيزي از آنها را در قوطي گذاشته و با خود حمل نمايد.) باید از حیوان حرام گوشت نباشد. و اگر مویی ازآن هم همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است .

825 - اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت مانند گربه بربدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد، نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است .

826 - اگر مو و عرق و آب دهان کسی بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، اشکال ندارد. و همچنین است اگر مروارید و موم و عسل همراه او باشد.

827 - اگر شک داشته باشد که لباسی از حیوان حلال گوشت است یا حرام گوشت ،چه در داخله تهیه شده باشد چه در خارجه ، نماز با آن خواندن مانعی ندارد.

828 - ( معلوم نيست كه صدف از اجزاء حيوان حرام گوشت باشد پس جايز است كه انسان با آن نماز بخواند.) اگر انسان احتمال دهد تکمه صدفی و مانند آن از حیوان است ، نمازخواندن با آن مانعی ندارد. و اگر بداند صدف است و احتمال بدهد صدف گوشت نداشته باشد، نماز خواندن با آن مانع ندارد.

829 - با پوست سنجاب و خز ( خالص ...) نماز خواندن اشکال ندارد. ( ولي احتياط مستحب آن است كه با پوست سنجاب نماز نخواند.)

830 - اگر با لباسی که نمی داند ( يا فراموش كرده كه از حيوان حرام گوشت است نماز بخواند، بنابراحتياط مستحب آن نماز را دوباره بخواند.) که از حیوان حرام گوشت است نماز بخواند،نمازش صحیح است . ولی اگر فراموش کرده باشد، بنابر احتیاط واجب باید آن نماز را دوباره بخواند.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,453,727