احکام شرعی - احکام عاریه - تطابق با فتوای آیت الله العظمی سیستانی
نرم افزارهای رایگان تلفن همراه
بازی و سرگرمی
قرآن
مفاتیح
نهج البلاغه
صحیفه سجادیه
اوقات شرعی
مسائل شرعی
گنجینه معنوی
آشپزی
مناسبت ها
الحان قرآن
صحیفه نور امام خمینی ره
پنل عضویت
تطابق با فتوای
آیت الله العظمی امام خمینی
آیت الله العظمی گلپایگانی
آیت الله العظمی خویی
آیت الله العظمی اراکی
آیت الله العظمی سیستانی
آیت الله العظمی مکارم
آیت الله العظمی فاضل
آیت الله العظمی صافی
آیت الله العظمی بهجت
2344 - عاریه آن است که انسان مال خود را به دیگری بدهد که از آن استفاده کندو در عوض ، چیزی هم از او نگیرد.
2345 - لازم نیست در عاریه صیغه بخوانند و اگر مثلا لباس را به قصد عاریه به کسی بدهد و او به همین قصد بگیرد عاریه صحیح است .
2346 - عاریه دادن چیز غصبی و چیزی که مال انسان است ولی منفعت آن را به دیگری واگذار کرده مثلا آن را اجاره داده ، در صورتی صحیح است که مالک چیز غصبی یا کسی که آن چیز را اجاره کرده ( به عاريه دادن راضي باشد.) بگوید به عاریه دادن راضی هستم .
2347 - چیزی را که منفعتش مال انسان است مثلا آن را اجاره کرده می تواندعاریه بدهد. ( ولي بنابر احتياط نمي تواند آن را بدون اذن مالكش به كسي كه آن راعاريه كرده ، تحويل دهد.) ولی اگر در اجاره شرط کرده باشند که خودش از آن استفاده کند، نمی تواند آن را به دیگری عاریه دهد.
2348 - اگر دیوانه و بچه ( و مفلس و سفيه مال خود را عاريه بدهند صحيح نيست ، اما اگر ولي درصورتي كه مصلحت بداند مال كسي را كه بر او ولايت دارد عاريه دهد اشكال ندارد، وهمچنين واسطه شدن بچه در رسانيدن مال به كسي كه عاريه مي كند بي اشكال است .) مال خود را عاریه بدهند صحیح نیست ، اما اگرولی بچه مصلحت بداند که مال او را عاریه دهد و بچه آن مال را به دستور ولی به عاریه کننده برساند اشکال ندارد.
2349 - اگر در نگهداری چیزی که عاریه کرده کوتاهی نکند و در استفاده از آن هم زیاده روی ننماید واتفاقا آن چیز تلف شود ضامن نیست ولی چنانچه شرط کنند که اگرتلف شود عاریه کننده ضامن باشد یا چیزی را که عاریه کرده طلا و نقره باشد،باید عوض آن را بدهد.
2350 - اگر طلا و نقره را عاریه نماید و شرط کند که اگر تلف شود ضامن نباشد، چنانچه تلف شود ضامن نیست .
2351 - اگر عاریه دهنده بمیرد، عاریه گیرنده ( بايد به همان ترتيبي كه در مسأله 2339 در صورت فوت صاحب مال درمورد وديعه گذشت عمل نمايد.) باید چیزی را که عاریه کرده به ورثه او بدهد.
2352 - اگر عاریه دهند طوری شود که شرعا نتواند در مال خود تصرف کند مثلادیوانه ( يا بيهوش شود، عاريه كننده بايد به همان ترتيتي كه در) شود عاریه کننده باید مالی را که عاریه کرده به ولی او بدهد.
2353 - کسی که چیزی عاریه داده هر وقت بخواهد می تواند آن را پس بگیرد و کسی هم که عاریه کرده هر وقت بخواهد می تواند آن را پس دهد.
2354 - ( عاريه دادن چيزي كه استفاده حلال ندارد، مثل آلات لهو و قمار يا ظرف طلا و نقره به جهت استعمال در خوردن و آشاميدن - بلكه در مطلق استعمالات - بنابراحتياط لازم باطل است ، و اما عاريه دادن به جهت زينت نمودن جايز است اگر چه احتياط در ترك است .) اگر ظرف طلا و نقره را برای زینت اطاق عاریه بدهند اشکال ندارد،ولی اگر برای استفاده حرام بدهند باطل است .
2355 - عاریه دادن گوسفند برای استفاده از شیر و پشم آن و عاریه دادن حیوان نربرای کشیدن بر ماده صحیح است .
2356 - اگر چیزی را که عاریه کرده به مالک یا وکیل یا ولی او بدهد و بعدآن چیز تلف شود عاریه کننده ضامن نیست ( ولي اگر بدون اجازه صاحب مال ، ياوكيل ، يا ولي او، آن را به جايي ببرد، اگر چه جايي باشد كه صاحبش معمولا به آن جا مي برده ، مثلا اسب را دراصطبلي كه صاحبش براي آن درست كرده ، ببندد و بعد تلف شود، يا كسي آن را تلف كند، ضامن است .) و در غیر این صورت ضامن است اگرچه مثلا آن را به جایی ببرد که صاحبش معمولا به آنجا می برده مثلا اسب را دراصطبلی که صاحبش برای آن درست کرده ببندد.
2357 - اگر چیز نجس را( عاريه دهد، بايد در صورتي كه در مسأله 2057 گذشت نجس بودن آن را به كسي كه عاريه مي كند بگويد.) برای استعمال خوردن و آشامیدن عاریه دهد بایدنجس بودن آن را به کسی که عاریه می کند بگوید.
2358 - چیزی را که عاریه کرده بدون اجازه صاحب آن نمی تواند به دیگری اجاره یاعاریه دهد.
2359 - اگر چیزی را که عاریه کرده با اجازه صاحب آن به دیگری عاریه دهد،چنانچه کسی که اول آن چیز را عاریه کرده بمیرد یا دیوانه شود، عاریه دومی باطل نمی شود.
2360 - اگر بداند مالی را که عاریه کرده غصبی است باید آن را به صاحبش برساندو نمی تواند به عاریه دهنده بدهد.
2361 - اگر مالی را که می داند غصبی است عاریه کند و از آن استفاده ای ببردو در دست او از بین برود مالک می تواند عوض مال را از او یا از کسی که مال راغصب کرده مطالبه کند و نیز عوض استفاده هایی را که عاریه گیرنده برده می تواند ازاو مطالبه نماید و یا از غاصب بگیرد و اگر عوض مال یا استفاده آن را از عاریه کننده بگیرد او نمی تواند چیزی را که به مالک می دهد از عاریه دهنده مطالبه نماید.
مراثی (نوحه) توسط حاج منصور ارضی بمناسبت ایام فاطمیه درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از سایت شهید آوینی با عنوان نقش پیشانی ما یا فاطمه ست
سخنرانی توسط حجت الاسلام و المسلمین سید حسین هاشمی نژاد درباره دین از سایت راسخون با عنوان برزخ
مدایح (به شادی ) توسط حاج حسین سیب سرخی بمناسبت ذی القعده درباره امام رضا علیه السلام از سایت تبیان با عنوان خورشید هشتم
ادعیه (دعاخوانی) توسط استاد عباس صالحی درباره مناجات خمس عشر از سایت راسخون با عنوان مرحوم حاج عباس صالحی - مناجات خمسه عشر - مناجات التائبین به همراه ترجمه فارسی
تلاوت توسط استاد محمد صدیق منشاوی درباره 26 - شعراء از سایت الکعبه با عنوان الشعراء 78-89 العراق
مناجات توسط حاج منصور ارضی بمناسبت رمضان المبارک درباره راز و نیاز با خدا از سایت راسخون با عنوان شب 29ماه مبارک رمضان1391
اذان توسط شیخ محمد علی الطاروطی درباره 103 - عصر از سایت الکعبه با عنوان اذان العصر للشیخ محمد الطاروطى
ترتیل توسط شیخ خالد عبدالکافی درباره 112 - اخلاص از سایت mp3quran.net با عنوان قرآن کریم سوره اخلاص - حفص از عاصم
ندبه انتظار توسط حاج سیدمجید بنی فاطمه بمناسبت شعبان المعظم درباره حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از سایت راسخون با عنوان میلاد امام زمان (عج) | حاج سید مجید بنی فاطمه : غم عشقت مرا بیچاره کرده (مناجات)
کتاب صوتی توسط حجت الاسلام و المسلمین علی ملکی از سایت پی سی دانلود با عنوان ترجمه شنیداری قرآن کریم - ویژه جوانان و نوجوانان - علی ملکی - سوره التغابن
درس حوزوی توسط آیت الله العظمی مظاهری درباره دین از سایت راسخون با عنوان اگر مرجوم از حفیره فرار کرد آیا باید او را برگردانند یا نه؟
کلیپ سخنان توسط آیت الله العظمی بهجت درباره دین از سایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت ره با عنوان دعا برای نجات همه مسلمانان از بلاها
در باره ما
|
تماس با ما
|
نظرخواهی
|
سایت جایگزین
خدمات تلفن همراه
مر
ا
جعه: 180,471,007