احکام شرعی - احکام بعد از مرگ/ - احکام غسل و کفن و نماز و دفن میت/ - مستحبات نماز میت - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

611 - ( مستحب است كسي كه نماز ميت مي خواند...) چند چیز در نماز میت مستحب است : اول : کسی که نماز میت می خواند باوضو یا غسل یا تیمم باشد. ( و احتياط آن است ...) و احتیاط مستحب آن است در صورتی تیمم کند که وضوو غسل ممکن نباشد، یا بترسد که اگر وضو بگیرد یا غسل کند به نماز میت نرسد. ( و علاوه بر اين مستحب است امور ديگري را به اميد ثواب پروردگار درنماز ميت رعايت كند: اول : اگر ميت مرد است ...)دوم : اگر میت مرد است امام جماعت یا کسی که فرادی به او نماز می خواند مقابل وسط قامت او بایستد، و اگر میت زن است مقابل سینه اش بایستد. سوم : پابرهنه نماز بخواند. چهارم : در هر تکبیر دستها را بلند کند. پنجم : فاصله او بامیت به قدری کم باشد که اگر باد لباسش را حرکت دهد به جنازه برسد. ششم : نمازمیت را به جماعت بخواند. هفتم : امام جماعت تکبیر و دعاها را بلند بخواند وکسانی که با او نماز می خوانند، آهسته بخوانند. هشتم : در جماعت اگر چه ماموم یک نفر باشد، عقب امام بایستد. نهم نمازگزار به میت و مؤمنین زیاد دعا کند. دهم :پیش از نماز سه مرتبه بگوید: الصلاه . یازدهم : نماز را در جایی بخوانند که مردم برای نماز میت بیشتر به آنجا می روند. دوازدهم : زن حائض اگر نماز میت را به جماعت می خواند، در صفی تنها بایستد. ( از موارد ذكر شده بالا آيةالله مكارم شيرازي ششم و هشتم را در مسأله فوق ذكر نفرموده اند، ولي استحباب مورد ششم را در مسأله 572 رساله خودشان متعرض شده اند.)

612 - ( بهتر است نماز ميت را در مسجد نخوانند، مگر در مسجد الحرام .) خواندن نماز میت در مساجد مکروه است ولی در مسجد الحرام مکروه نیست .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,441,137