احکام شرعی - احکام طهارت/ - غسلهای مستحب - تطابق با فتوای آیت الله العظمی مکارم

644 - غسلهای مستحب در شرع مقدس اسلام بسیار است و از آن جمله است :1- غسل جمعه ، و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر، و بهتر است نزدیک ظهر بجاآورده شود. و اگر تا ظهر انجام ندهد ( بنابر احوط بدون نيت ادا و قضا...) بهتر است که بدون نیت ادا و قضا تاعصر جمعه بجا آورد. و اگر در روز جمعه غسل نکند، مستحب است از صبح شنبه تاغروب قضای آن را بجا آورد. و کسی که می ترسد در روز جمعه آب پیدا نکند،می تواند روز پنجشنبه غسل را انجام دهد، ( پايان مسأله در رساله آيةالله مكارم شيرازي .) بلکه اگر در شب جمعه غسل را به امیدآنکه مطلوب خداوند عالم است بجا آورد صحیح است . و مستحب است انسان در موقع غسل جمعه بگوید: "اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شریک له و ان محمدا عبده و رسوله اللهم صل علی محمد و آل محمد و اجعلنی من التوابین و اجعلنی من المتطهرین ".

645 - ( براي وارد شدن در مكانهاي مقدس نيز غسل كردن به اميد ثواب پروردگارمستحب است ، از جمله قبل از داخل شدن در مكه يا بعد از ورود مكه براي داخل شدن در مسجد الحرام و همچنين براي دخول در شهر مدينه و سپس داخل شدن در مسجد پيغمبراكرم (ص ) و همچنين حرم امامان عليهم السلام و اگر در يك روز چند مرتبه مشرف شود يك غسل كافيست و اگر كسي مي خواهد در يك روز داخل مكه شود و به مسجدالحرام رود يا داخل شهر مدينه شود و به مسجد پيغمبر (ص ) برود يك غسل به نيت همه كفايت مي كند، همچنين مستحب است غسل براي زيارت پيغمبر اكرم (ص ) ياامامان از دور يا نزديك و براي نشاط عبادت و رفتن به سفر به قصد رجاء.) پیش از داخل شدن در حرم مکه شهر مکه مسجدالحرام خانه کعبه حرم مدینه شهر مدینه مسجد پیغمبر مستحب است انسان غسل کند و برای داخل شدن در حرم امامان علیهم السلام رجاءا غسل کند و اگر در یک روز چند مرتبه مشرف شود یک غسل کافی است و کسی که می خواهد در یک روز داخل حرم مکه و مسجدالحرام و خانه کعبه شود اگر به نیت همه یک غسل کند کافی است و نیز اگر در یک روز بخواهد داخل حرم مدینه و شهر مدینه و مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله شود یک غسل برای همه کفایت می کند و برای زیارت پیغمبر و امامان از دور یا نزدیک و برای حاجت خواستن از خداوند عالم و همچنین برای توبه و نشاط به جهت عبادت و برای سفررفتن خصوصا سفر زیارت حضرت سیدالشهداء علیه السلام مستحب است انسان غسل کند و اگریکی از غسلهایی را که در این مسأله گفته شد بجا آورد و بعد کاری کند که وضو راباطل می نماید مثلا بخوابد غسل او باطل می شود و مستحب است دوباره غسل را بجاآورد.

646 - ( انسان نمي تواند با غسلي كه به اميد مطلوب بودن بجا آورده نماز بخواند،بلكه بايد احتياطا وضو نيز بگيرد. ولي با غسلهايي كه مستحب بودن آن قطعي است مانند غسل جمعه ، مي توان نماز خواند.) انسان نمی تواند با غسل مستحبی کاری که مانند نماز وضو لازم دارد انجام دهد.

647 - ( هرگاه چند غسل مستحبي ، يا چند غسل كه بعضي مستحب است و بعضي واجب ،و يا چند غسل واجب بر كسي باشد، مي تواند يك غسل به نيت همه آنها بجا آورد.) اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیت همه ، یک غسل بجا آورد،کافی است .

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,451,169