احکام شرعی - احکام سر بریدن و شکار کردن حیوانات/ - صید ماهی - تطابق با فتوای آیت الله العظمی صافی

2615 - اگر ماهی فلس دار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است . و چنانچه در آب بمیرد، پاک است ولی خوردن آن حرام می باشد( ولي اگر دامي در آب نصب كنند، و ماهي بعد از به دام افتادن ، در آب بميرد، حليت آن بعيد نيست ، اگر چه احوط ترك خوردن آن است . و ماهي بي فلس ...) و ماهی بی فلس را، اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، حرام است .

2616 - اگر ماهی از آب بیرون بیفتد یا موج آن را بیرون بیندازد یا آب فرو رودو ماهی در خشکی بماند، چنانچه پیش از آن که بمیرد با دست یا به وسیله دیگر کسی آن را بگیرد، بعد از جان دادن حلال است .

2617 - کسی که ماهی را صید می کند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد. ( پايان مسأله در رساله آيةالله صافي گلپايگاني .) ولی مسلمان باید بداند که آن را زنده گرفته و در خارج آب مرده .

2618 - ماهی مرده ای که معلوم نیست آن را زنده از آب گرفته اند یا مرده ، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است و اگر در دست کافر باشد، اگر چه بگوید آن رازنده گرفته ام ، حرام می باشد. ( مگر آن كه يقين حاصل شود يا دو شاهد عادل شهادت دهند كه راست مي گويد.)

2619 - ( بنابر احتياط، بايد از خوردن ماهي زنده خودداري كرد، هر چند حليت آن بعد از گرفتن بعيد نيست .) خوردن ماهی زنده اشکال ندارد.

2620 - اگر ماهی زنده را بریان کنند یا در بیرون آب پیش از جان دادن بکشند، ( احتياط آن است كه از خوردن آن خودداري نمايند، اگر چه حليت آن بعيدنيست .) خوردن آن اشکال ندارد.

2621 - اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند، و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده ، اشکال ندارد. ( بنابر احتياط واجب ، قسمتي را كه بيرون آب مانده ، نبايد خورد.)

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,453,727