احکام شرعی - احکام نماز/ - مواردی که میشود نماز واجب را شکست - تطابق با فتوای آیت الله العظمی بهجت

1159 - شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است ، ولی برای حفظ مال وجلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.

1160 - اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب می باشد بدون شکستن نماز ممکن نباشد باید نماز را بشکند ( پايان مسأله در رساله آيةالله بهجت .) ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیت ندارد مکروه است .

1161 - اگر در وسعت وقت مشغول نماز باشد و طلبکار طلب خود را از اومطالبه کند چنانچه بتواند در بین نماز طلب او را بدهد باید در همان حال بپردازدو اگر بدون شکستن نماز دادن طلب او ممکن نیست باید نماز را بشکند و طلب او رابدهد، بعد نماز را بخواند. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1162 - اگر در بین نماز بفهمد که مسجد نجس است چنانچه وقت تنگ باشد بایدنماز را تمام کند و اگر وقت وسعت دارد و تطهیر مسجد نماز را به هم نمی زندباید در بین نماز تطهیر کند بعد بقیه نماز را بخواند و اگر نماز را به هم می زند باید نماز را بشکند و مسجد را تطهیر نماید بعد نماز را بخواند. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1163 - کسی که باید نماز را بشکند اگر نماز را تمام کند معصیت کرده ولی نماز او صحیح است ( پايان مسأله در رساله آيةالله بهجت .) اگر چه احتیاط مستحب آن است که دوباره بخواند.

1164 - اگر پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود یادش بیاید که اذان ( و اقامه را فراموش كرده ، مستحب است به قصد تحصيل ثواب اذان واقامه ، نماز را قطع كند و بعد از اذان و اقامه ، نماز را از سر بگيرد، و اگر فقطاذان را به تنهايي فراموش كرده ، بنابر اظهر قطع نماز جاير نيست ، و اگر اقامه رافراموش كرده ، جواز قطع خالي از وجه نيست ، اگر چه خلاف احتياط است .) یااقامه را فراموش کرده ، چنانچه وقت نماز وسعت دارد مستحب است برای گفتن آنها نماز را بشکند.

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,419,134