احکام شرعی - احکام نماز/ - نماز قضا/ - نماز قضای پدر که بر پسر بزرگتر واجب است - تطابق با فتوای آیت الله العظمی بهجت

1390 - اگر پدر نماز و روزه خود را بجا نیاورده باشد، چنانچه از روی نافرمانی ترک نکرده و می توانسته قضا کند بر پسر بزرگتر واجب است که بعد ازمرگش بجا آورد یا برای او اجیر بگیرد بلکه اگر از روی نافرمانی هم ترک کرده باشد واجب است به همین طور عمل کند و نیز روزه ای را که در سفر نگرفته اگرچه نمی توانسته قضا کند، واجب است که پسر بزرگتر قضا نماید یا برای او اجیربگیرد. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1391 - اگر پسر بزرگتر شک دارد که پدر نماز و روزه قضا داشته یا نه چیزی بر او واجب نیست . ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1392 - اگر پسر بزرگتر بداند که پدرش نماز قضا داشته و شک کند که بجاآورده یا نه ، بنابر احتیاط واجب باید قضا نماید. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1393 - اگر معلوم نباشد که پسر بزرگتر کدام است ، قضای نماز و روزه پدربر هیچ کدام از پسرها واجب نیست ولی احتیاط مستحب آن است که نماز و روزه اورا بین خودشان قسمت کنند یا برای انجام آن قرعه بزنند. ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1394 - اگر میت وصیت کرده باشد که برای نماز و روزه او اجیر بگیرند، بعداز آنکه اجیر نماز و روزه او را به طور صحیح بجا آورد، بر پسر بزرگتر چیزی واجب نیست . ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1395 - اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر را بخواند باید به تکلیف خود عمل کند مثلا قضای نماز صبح و مغرب و عشا را باید بلند بخواند. ( اين مسأله در رساله بهجت ذكر نشده است .)

1396 - کسی که خودش نماز و روزه قضا دارد اگر نماز و روزه پدر هم براو واجب شود هر کدام را اول بجا آورد صحیح است . ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

1397 - اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر نابالغ یا دیوانه باشد، وقتی که بالغ شد یا عاقل گردید باید نماز و روزه پدر را قضا نماید، و چنانچه پیش ازبالغ شدن یا عاقل شدن بمیرد، بر پسر دوم چیزی واجب نیست . ( اين مسأله در رساله آية الله بهجت ذكر نشده است .)

1398 - اگر پسر بزرگتر پیش از آنکه نماز و روزه پدر را قضا کند بمیرد برپسر دوم چیزی واجب نیست . ( اين مسأله در رساله آيةالله بهجت ذكر نشده است .)

خدمات تلفن همراه
مراجعه: 180,471,007